Aktiviteter i Nes og
nær Bjertnestunet
Nes kommune har mye å by på
Nes kommune har mye natur å by på, som kan oppleves rett ut fra stuedøra. Under ser du noen av aktivitetene som er mulig å gjøre på Bjertnestunet.
Nes kirkeruiner
Nes kirkeruiner ligger ikke langt fra Bjertnestunet. Kirkeruinene er et populært samlingspunkt i forbindelse med konserter, gudstjenester, bryllup og andre kulturaktiviteter. Men du kan også reise hit for å oppleve spennende energier fra åndeverdenen.
Funnefoss, Industriarbeidermuseum
Et godt mål for en søndagstur eller ettermiddagstur. Her har det vært mølle, sagbruk og treforedlingsfabrikk fra 1875. Fabrikken ble nedlagt i 1966 og museet ble åpnet i 1987.
Nes Kulturhus, Årnes
Kulturhuset har et stort og variert program gjennom året både i kulturprogrammet og kinoprogrammet.
Finn hva de tilbyr her: http://www.neskulturhus.no/
Aulie Mølle, Kunstutstilling
Mølledriften går tilbake til 1600-tallet. Den nåværende mølla var i ordinær drift til 1985. I dag er mølla blitt galleri for Nes kunstforening sine kunstutstillinger. Vær førstemann til Mølla, kunstforeningen åpner sin tiende utstilling den 28. mai kl 14:00, med 16 spennende utstillere.
Gamle Hvam Museum
Gamle Hvam museum er i hovedsak åpent på sommeren. Det er mer en opplevelsesgård enn et museum, her er det noe for store og små å gjøre på. Åpen kafe og en sjarmerende landhandel har de å. Mange dyr og aktiviteter gjennom hele sommeren.
Finn ut mer på:http://mia.no/gamlehvam
Sten skole - Eventyrskolen
Stein skole blir kalt Eventyrskolen fordi den i 1930-årene ble utsmykket av kunstnere som blant andre Reidar Aulie, Dagfinn Werenskiold og Henrik Sørensen. Skolen var i bruk fra 1912 til 1972.
Besøk eventyr skolen –Stein skole, http://mia.no/
Livet på og ved Glomma og Vorma
Du finner et rikt tilbud av aktiviteter på Bjertnestunet og i områdene rundt. Vi har egen småbåthavn, som gir et lett tilgjengelig og utmerket utgangspunkt for en kveldstur med fiske i elven, eller for å dra på helgetur. Har du lyst på båtplass tar du kontakt med båtforeningen.
Svanefossen sluser
Svanfossens fall på 3,5 meter ble regulert i 1910. Sammen med reguleringsdammen ble det bygd et sluseanlegg. I 1975 ble slusene nedlagt. Gjenåpningen i 1993 har gjort det mulig å bruke båt fra Rånåsfoss til Lillehammer. Dra med båt eller ta en dagstur med Elvekongen, en tidligere kystsliter, for å oppleve Nes fra elva Glomma eller Vorma.
Finn ut mer på: http://elvekongen.no/
Padlemuligheter i Nes
Har du kajakk eller kano, er Glomma et ypperlig sted å bruke denne på. Nes og omliggende kommuner har en mengde flotte padle muligheter, med flere store sjøer, mindre vann, Glomma og Vorma og mange mindre elver. Alle gir unike naturopplevelser. Romeriket padleopplevelser som holder til på Årnes, har både kurs og turer som de padleglade kan ha stor glede av.
Nes Villmarksforum
I kort avstand fra Oslo/Gardermoen finner du Nes Villmarksforum. I mer enn tyve år har de tilrettelagt for kurs, seminarer og konferanser, samt jubileer, brylluper og konfirmasjoner. Skal du arrange noe lignende ta kontakt for mer informasjon.
Daskerudstranda
På Daskerudstranda er det et yrende badeliv om sommeren. Et yndet turmål resten av året. Kun en liten spasertur fra Bjertnestunet.
Ta en titt selv på hva besøkende deler av sine erfaringer fra Daskerudstranda. https://www.facebook.com/
Gamle Kongevei
går forbi Bjertnestunet, det er bare å ta på seg skoene og ta turen langs Glomma. Vi har funnet en blogg som viser hvor flott denne turen er på en varm sommer dag.
“Deilig å kunne slippe ut barna, uten å være redd for noe. Her har de stor tumleplass og store lekeområder.”
- Marte og Lasse, Valsvegen
Mulige aktiviteter for barn og ungdom
Nes har mye å by på av organiserte aktiviteter for barn og unge, både på individuelt eller lag nivå. Å la barna være med på noen av disse aktivitetene, gir deg og barna mange muligheter til å bli kjent med andre Nesbuere.
Fotball FUVO (Funnefoss Vormsund idrettslag)
FUVO er et viktig, aktivt og sosialt idrettslag for nærmiljøet. De har med små midler klart å få mye ut av idrettslaget og har i dag et eget lag i 3. divisjon (Norsk Tipping-ligaen). Like viktig er satstingen de gjør for de mindre spillerne.
Sjekk ut mer på deres egen Facebook side: https://www.facebook.com
Boksing
FUVO driver også med boksing for de som ønsker å begynne med det eller allerede er i gang. https://www.fuvo.no
Håndball
Lagidrett er en fin måte å bli kjent med flere på.
Har du mer lyst til å spille håndball, sjekk ut Raumnes & Årnes http://www.raumnes.org/
Skimuligheter
Så fremt det er snø, kjøres det skiløyper på jordene rundt Bjertnestunet.
Er du mer aktiv og ønsker noe som er mer profesjonelt lagt opp, er Nes skianlegg kanskje mer riktig. De har ellers FIS godkjente løypetraseer på 1, 2, 3 og 5 km, sprintløype, snowboardbakke og asfaltert rulleskiløype.
I tillegg har Halmsås & omegn skilag organisert skitrening.
Sjekk ut hvordan på: http://www.halmsaas.no/
Ridning – Nes rideklubb
Klubben har isolert ridehus med internasjonale mål og to utebaner, en 20 x 40 og en ca. 70 x 90 m. Her er flotte treningsmuligheter, og vi har mange gode både norske og utenlandske trenere tilknyttet vårt ridesenter.
For deg som er interessert i ridning, sjekk ut dette på:http://www.nes-rideklubb.com
Turn
Nes Turnforening – Årnes har treninger med forskjellige grupper rundt i idrettshaller i kommunen.
Sjekk ut hvor og hvordan på: http://www.nesturn.no/startside
Nes Golfklubb
Nes Golfklubbs hjemmebane er en fantastisk 18-hulls parkbane som holder åpent 7 måneder i året. De har også en flott korthullsbane som ligger tett ved alle servicefasilitetene på Rommen Golfpark.
Sjekk ut hvordan på: http://nesgolf.no/
Musikk
For de som ønsker å spille et instrument, har Skogbygda eget skolekorps. Ønsker du å vite mer kan du ta kontakt med Mona Elisabet Dahl, på telefon 452 45 072
Daskerudstranda
Her er det mulig for aktiviteter både vinter og sommer. Vinteraktiviteter på Daskerud er aking, mens vi bader gjerne her om sommeren.
Runnirinken Ishall
Ishall på Årnes i Nes i Akershus, åpnet 18. november. Hallen er hjemmebanen til ishockeylaget Nes Ishockeyklubb og har en publikumskapasitet på 700, hvorav 100 er ståplasser. Her kan du også ha frigåing hver lørdag i 2 timer, nesten gratis.
Ønsker du å drive med Ishockey, sjekk dette ut på: http://www.nesik.no/
Svømming
Årnes får ny svømmehall som åpner til skolestart i 2017. Teis Lund Gregersen (32), som er ansatt som den første svømmehallsjefen, har satt seg som mål at den skal bli Østlandets beste svømmehall.
Har du lyst til å ta en titt på hvordan den blir, sjekk den ut her: www.facebook.com
Ungdom som ønsker å «henge» litt
Kan gjøre det på Fritidsklubben på Årnes. Her får man som ungdom også muligheten til å utvikle sosiale ferdigheter.
Barnehager og skoler rett i nærheten
Les mer